Txantxigorria

JATORRIA

OSAGAIAK

Nafarroa osoan prestatzen den errezeta bat da.

  • 300 gr irin
  • 100 g azukre
  • 15 g legamia
  • Arrautza 1
  • 2 koilarakada gurin
  • Kanela-hauts koilarakada 1
  • 200 ml ur
  • 250 g txantxigorri
  • Limoia birrintzea

ERREZETA

  1. Txiki-txiki egin txantxigorria zati txikietan eta gorde itzazu.
  2. Gero, bahetu irina eta nahastu beste batetik legamia lehorra ur pixka batekin.
  3. Gainazal lau baten gainean, jarri irina eta aurretik disolbatutako legamia. Sumendi forma osatu eta erdian arrautza, azukrea, limoi-arraildura, gurina, gatza eta kanela-koilaratxoa jarri.
  4. Osagaiak oratu, masa uniformea osatu arte.
  5. Bola bat osatu eta bi orduz estalita utzi, masa altxatu dezan.
  6. Denbora hori igarotakoan, txantxigorri zatituak gehitu eta oratu, nahas ezazu masa.
  7. Osatu lodiera fineko eta antzeko tamainako opil zirkularrak, eta jarri paperez estalitako laberako erretilu batean, labean sartzeko. Utzi atseden hartzen hamabost minutuz.
  8. Laberatu 180 ° -ra hogei minutuz.

Bota ezazu

Kalifikazioa 0 / 5. Boto kopurua: 0